Hud- och spaterapeut

Vindelns folkhögskola erbjuder en utbildning för dig som vill jobba med människor och utföra en mängd olika spa-behandlingar. Vi lägger stort fokus på att utbilda dig till en kvalificerad Spa-terapeut med stor bredd och kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Vi lägger stort fokus på att utbilda dig till en kvalificerad hud- och spaterapeut med stor bredd och kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden.
Under året jobbar vi praktiskt och teoretiskt för att kunna utföra kvalitativa behandlingar. Du kommer att lära dig mer om såväl klassisk som specialiserad hudvård. Bland kursmomenten finner du bland annat dermatologi, aromaterapi, mikrobiologi, och kosmetisk kemi. Du får viktiga kunskaper i näringslära, fysiologi och massage. Vi lägger även tyngd vid samtalsmetodik, presentationsteknik och entreprenörsskap. Allt för att du ska trivas med ett yrke som innehåller många intressanta samtal och möten.
Vi har ett etiskt förhållningssätt och vill ta ansvar för vår omvärld. Därför använder vi endast ekologiska produkter med naturliga ingredienser.
Efter året hos oss kommer du att vara redo för ett fantastiskt roligt yrke, där utsikterna till jobb är mycket goda.

 • Klassisk massage
 • Hot stone massage
 • Aromamassage
 • Skalpmassage
 • Kroppspeeling
 • Kroppsinpackning
 • Kurbad
 • Fotkur
 • Spa- och ansiktsbehandling
 • Frans- och brynfärgning
 • Vaxning
 • Kundbemötande och försäljning
 • Hygien- och salongsvård
 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Ergonomi
 • Spa-historik
 • Mental träning och stressprevention

Dessutom tränar vi yoga och core.SpaterapeutHud- och spaterapeut

Förkunskapskrav:
Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Vill du veta mer?
Eva Löfgren, kursföreståndare
Tel: 072-530 59 17
E-mail: eva.löfgren@vindelnsfolkhogskola.se

Läsårstider:
1 år, 36 veckor
2017-09-04 — 2017-12-22
2018-01-08 — 2017-05-25

Sista ansökningsdag:
2017-05-15

Välj den utbildning du söker


Dina personuppgifter

Förnamn:

Efternamn:

Ditt personnummer:

Exempelvis 1988-08-08 - 8808. Om svenskt personnummer saknas ange 0000 som fyra sista siffror.

Din e-post:

Ditt telefonnummer:

Bostadsadress:

Postnummer:

Ort:

Län:


Är du född i Sverige? JaNej
SCB (Statistiska Centralbyrån) för statistik över hur många utrikesfödda som går på folkhögskola.


Upplysningar om närmast anhörig

Förnamn och efternamn:

Släktband:

Telefonnummer:

E-post:


Din utbildningsbakgrund


Referenter
Två referenter ska alltid anges. Det är personer som känner dig, exempelvis lärare, arbetsledare, idrottsledare eller någon från en förening du är aktiv i. Som referent får du inte ange släktingar eller vänner.

Namn, titel och telefonnummer (dagtid):

Namn, titel och telefonnummer (dagtid):


Internat
Du som väljer att bo på vårt internat får uppleva mycket mer än dagens lektioner. Du delar din vardag med människor som i många fall blir vänner för livet.

I dagsläget erbjuder vi endast internatboende för dem som studerar vid någon av våra utbildningar i Vindeln. Om du sökt till allmän kurs i Umeå eller Åsele, så väljer du alternativet utan internatboende.


Personligt brev
Vi vill att du skriver ett brev där du berättar lite om dig själv och varför du vill gå den utbildning du valt.


Bilagor
För att behandla din ansökan behöver vi styrkta (vidimerade) kopior av dina skolbetyg och eventuella arbetsbetyg/intyg. Du kan antingen scanna in originaldokumenten eller fotografera dem med din mobiltelefon. Tänk på att dokumenten måste vara läsbara, även namnteckningen på dem som vidimerar. Om du hellre vill skicka in kopiorna via vanlig post, går det självklart bra.

Jag har tagit del av och tänker följa skolans drogpolicy och ordningsregler. Min ansökan innehåller korrekta uppgifter


All undervisning vid Vindelns folkhögskola är kostnadsfri och läroböcker finns att låna. Kostnader för förbrukningsmaterial, längre studieresor och praktik utanför skolan får du dock betala själv.

Om du bor på internatet betalar du 4200 kronor per månad (september – maj) för boende, frukost, lunch och middag. Om du väljer att avstå middagen blir priset istället 3400 kronor per månad. I priset ingår inte kost för undervisningsfria dagar. Tillgång till kök finns i anslutning till ditt boende. Du som bor på internatet betalar 500 kronor i nyckelpant. Dessa pengar får du tillbaka när rummet är utstädat.

Om du inte bor på internatet betalar du 1500 kronor per läsår i serviceavgift (faktura i september). I serviceavgiften ingår bland annat fika i samband med gemensamma informationsträffar och tillgång till gym, bastu, gympasal, wellnessrum, musikrum, bio och uppehållsrum (vilka även de som bor på internatet naturligtvis kan nyttja). Du som ej bor på internatet kan köpa häften med 10 lunchkuponger för 550 kronor. Enstaka luncher kostar 60 kronor. Medhavd mat kan värmas i våra pentryn.

Materialkostnader
Du som studerar till Spa-terapeut betalar 2000 kronor per termin för kursmaterial.