Spa- och hudterapeut

Vindelns folkhögskola erbjuder en ettårig, avgiftsfri och högkvalitativ utbildning till Spa- och hudterapeut. Vi strävar efter hållbarhet genom att enbart arbeta med naturliga och ekologiska produkter och vi lär oss att använda de bästa redskapen som finns – dina händer!

Vår filosofi är att människor mår bra och tycker om sig själva när kroppen och psyket är i balans. Därför vill vi utbilda framtida spa- och hudterapeuter som förstår helheten och kan hjälpa människor att se och värdera det naturligt vackra hos sig själva. ”Beauty is being the best possible version of yourself, on the inside and out”.
Vår utbildning ger dig breda kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden. Vi ger våra studerande de allra bästa förutsättningarna att lära sig yrket genom att varva praktiska och teoretiska inslag. Vi planerar även in både studiebesök och praktik för att eleverna ska få en inblick i yrket. Våra kompetenta och erfarna lärare finns som stöd genom hela utbildningen för att alla studerande ska uppnå målen.
Undervisningen är till allra största del lärarledd med inslag av självständiga projekt, där du stimuleras att utveckla din egen kreativitet och att fördjupa dina kunskaper inom valt arbetsområde. Under året vävs friskvård in vilket är unikt. Med yoga och core får du hjälp att tänka på din kropp och ergonomi när du utför dina behandlingar vilket ger förutsättningar för ett långt yrkesliv utan arbetsskador.
Efter året hos oss kommer du att vara redo för ett fantastiskt roligt yrke, där utsikterna till jobb är mycket goda.

• Anatomi/fysiologi
  • Dermatologi
  • Hudvård. Klassisk och avancerad.
  • Grundläggande kemi och kosmetisk kemi
  • Produktkännedom

Spa- och hudterapeut

Eva Löfgren, kursföreståndare
E-mail: eva.lofgren@vindelnsfolkhogskola.se

Du som studerar till Spa-terapeut betalar 2000 kronor per termin för kursmaterial.