Hälsopedagog

Vill du inspirera andra till ett hälsosammare liv? Då är vår hälsopedagogutbildning något för dig. Vi erbjuder en unik utbildning som ger dig både praktiska och teoretiska verktyg att vägleda andra i en livsstilsförändring.

Under året jobbar vi teoretiskt och praktiskt för att sen kunna möta människor som, med din hjälp, vill förändra sin livsstil. Du får en yogautbildning och fördjupade kunskaper inom bland annat stress och stresshantering. Du lär dig massage, motiverande samtal och får verktyg i kommunikation.  I Hälsopedagogutbildningen finns även chans att utbilda sig till instruktör i exempelvis, core, styrketräning, cykel, gympa och aquaträning.
Vår hälsopedagogutbildning öppnar dörrar för dig som vill stötta och inspirera andra inom hälsa och friskvård. Efter avslutad utbildning kan du bland mycket annat starta egna coachningsgrupper, motivera människor till ett hälsosammare liv, utföra konditionstester, massera och skapa egna föreläsningar.
Du får kunskaper och erfarenheter som du har stor nytta av både privat och i yrkeslivet. Du kan exempelvis arbeta hälsofrämjande på din arbetsplats, hitta drömjobbet på ett träningscenter eller starta eget företag.
Vårt mål under året är att anpassa utbildningen efter dig som individ, dina intressen, önskemål. Din delaktighet och medskapande är viktig för att forma året till det bästa för dig och din investering.

• Anatomi och fysiologi
  • Diplomerad Aqua-instruktör
  • Certifierad Första hjälpare till psykisk hälsa

Hälsopedagog

Du ska helst ha fullgjorda gymnasiestudier. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Elin Fagernäs, kursföreståndare
E-mail: elin.fagernas@vindelnsfolkhogskola.se