Allmän kurs i Vindeln

Allmän kurs finns för dig som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet. Vårt arbetssätt är inkluderande och vi anpassar oss efter dina behov.

Allmän kurs finns för dig som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet. Hos oss kan du nå grundläggande eller särskilda behörigheter i matematik, svenska, engelska, samhällskunskap, religion, historia och naturkunskap.
Vi jobbar målinriktat för att skapa ett bra socialt klimat, med god service och en bra kontakt mellan studerande och personal. Vi djupdyker i aktuella ämnen och andas längre under ytan än många andra utbildningar vågar.
Hos oss kan du nå grundläggande eller särskilda behörigheter i matematik, svenska, engelska, samhällskunskap, religion, historia och naturkunskap. Dessutom kan du läsa in vissa andra ämnen om de behövs för dina vidare studier.
Vi arbetar till stor del ämnesintegrerat och varvar ofta de teoretiska diskussionerna med praktisk verksamhet för att variera inlärningsmetoderna. Du får den tid du behöver för att klara dina mål och du kan också få extra stöd vid behov.
Efter avslutad utbildning får du ett intyg om uppnådda behörigheter. Dessutom kan du få ett omdöme som du kan använda om du vill söka vidare till yrkeshögskola, högskola eller universitet.
På allmän kurs i Vindeln har du möjlighet att äta och bo på skolans internat.

Allmän kurs i Vindeln

Malin Berglund, kursföreståndare