Köket

”Köket är hemmets hjärta.” Det är så man brukar säga och det sammanfattar också hur vi som arbetar i köket på Vindelns folkhögskola vill att det ska vara. Vi arbetar för ett ”öppet kök” där samtalet med våra gäster får ta plats och tankar tas till vara.
Vi är en KRAV-restaurang med allt vad det innebär. Här står närproducerade råvaror och vegetarisk mat i fokus. Det kött vi använder oss av ska vara av kvalitet och lokalproducerat. Vi har också valt att servera enbart vegetariskt för alla gäster vissa dagar i veckan. Det är en del i ett hållbart tänkande som vi tycker är viktigt.
All mat som lämnar vårt kök ska vara vällagad och genomarbetad från grunden. Det är målsättningen som vi också förverkligar tillsammans, personal och kockstuderande.


Veckans matsedel

Vår Krav-certifierade restaurang serverar god husmanskost. Till maten ingår salladsbuffé och kaffe.


Lunchpris: 95 kronor.


För att se vad som serveras till middag (gäller endast skolans studerande): Kolla på skolans infoskärmar.

Vecka 8


Måndag:
Solgul sommarsoppa à la Wallström
Veg: Serveras med mjukt bröd och ost
Tisdag:
Kroppkakor med skirat smör och lingonsylt
Veg: Vegetariska kroppkakor med lingonsylt
Onsdag:
frikassé på nötkött och pepparrot. Serverad med pressgurka och kokt potatis
Veg: Lins- och bönbiffar med selleripuré och kokt potatis
Torsdag:
Stängt pga MR-Dag
Veg: Stängt pga MR-Dag
Fredag:
Ugnsbakad skreitorsk med betor, rökt fläsk och brynt smör
Veg: Vegetariska vårrullar