Köket

”Köket är hemmets hjärta.” Det är så man brukar säga och det sammanfattar också hur vi som arbetar i köket på Vindelns folkhögskola vill att det ska vara. Vi arbetar för ett ”öppet kök” där samtalet med våra gäster får ta plats och tankar tas till vara.
Vi är en KRAV-restaurang med allt vad det innebär. Här står närproducerade råvaror och vegetarisk mat i fokus. Det kött vi använder oss av ska vara av kvalitet och lokalproducerat. Vi har också valt att servera enbart vegetariskt för alla gäster vissa dagar i veckan. Det är en del i ett hållbart tänkande som vi tycker är viktigt.
All mat som lämnar vårt kök ska vara vällagad och genomarbetad från grunden. Det är målsättningen som vi också förverkligar tillsammans, personal och kockstuderande.


Veckans lunch

Vår Krav-certifierade restaurang serverar god husmanskost. Till maten ingår salladsbuffé och kaffe.

Pris: 95 kronor.
Salladsbuffé: 50 kronor.
Lunchmeny
Vecka 19
Måndag
Korv stroganoff
Veg: Courn stroganoff
Tisdag
Gryta på kikärtor och palsternacka
Onsdag
Friterad strömming med potatismos
Veg: Grön ärtsoppa
Torsdag
Biff alá Lindström
Veg: Gröna linser och tomat
Fredag
Lammgryta med aprikoser
Potatis- och spenatbiff